top of page
Ataşehir Yüzme Kulübü

Yüzme Eğitimi Aşamaları

Yüzme eğitimi aşamaları temel yüzme becerilerinin edinilmesinden başlayarak profesyonel bir yüzücü olmaya kadar uzanabiliyor. Yüzme öğrenmek çok uzun bir süreci kapsamasa da yüzme alanında kendini geliştirmek bir anda mümkün olamıyor. Profesyonel sporcular dahi eğitim ve çalışmalarına devam ederek sürekli bir gelişim içerisinde oluyorlar. Yani aslında yüzme sporunun yaşam boyu süren bir eğitimi kapsadığını söylemek mümkün olabiliyor. Bu alanda yeni beceriler edinmek ve becerileri geliştirmek için her daim çalışmak gerekiyor. Elbette öncelikle; yüzmeyi hiç bilmeyen biri için yüzme eğitiminin aşamalarından söz etmek gerekiyor. Ataşehir Yüzme Kulübü, kursiyerlere neler sunuyor? Kursiyerleri, kurs süreçleri boyunca neler bekliyor?


Yüzme Eğitimi Aşamaları: Temel Yüzme Becerilerinin Edinilmesi

Yüzme öğrenmek isteyenler için öncelikli aşama hiç şüphesiz ki temel yüzme becerilerinin edinilmesi oluyor. Ancak bu becerileri edinebilmek için suya adaptasyon sağlamak önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Yüzme bilmeyenler için suyun içerisinde olmak korkuya neden olabiliyor. Bu nedenle öncelikle kursiyerin varsa su korkusunu yenmesi gerekiyor. Kursiyerler kendilerini suyun içerisinde rahat hissettiklerinde öğrenme süreci çok daha hızlı ilerleyebiliyor. Bu nedenle Ataşehir Yüzme Kulübü’nde öncelikle bu noktanın üzerine gidiliyor. Kursiyerlerin suya adapte olabilmesi birinci aşama olarak görülüyor. Ardından su üzerinde durabilmek için çalışmalara başlanıyor. Su üzerinde desteksiz biçimde durabilmek yüzme eğitimi aşamaları ve öğrenme sürecinin önemli bir parçası oluyor.

Ardından doğru vücut pozisyonu, nefes egzersizleri, kol ve bacak koordinasyonu gibi konularda çalışmalara başlanıyor. Havuza atlama çalışmalarına ilk aşamada yer veriliyor. Çocuk grupları söz konusu ise eğitici oyunlar devreye giriyor. Oyunlar eşliğinde çocuklar daha hızlı ve verimli bir öğrenme süreci yaşayabiliyor. Özellikle ilk aşamada profesyonel destek almak büyük bir önem taşıyor. Böylelikle olumsuz durumlar ya da travmalarla karşılaşma ihtimali ortadan kalkıyor. Daha güvenli bir ortamda keyifli bir öğrenme süreci yaşamak mümkün oluyor. Temel yüzme becerilerinin edinilmesinin ardından yüzme teknikleriyle tanışmak için ikinci aşamaya geçilebiliyor.


Yüzme Eğitimi Aşamaları: Teknik Öğrenim

Temel yüzme becerilerini edinen bir kursiyer için bir sonraki aşama teknik öğrenim gruplarına geçiş oluyor. Bu gruplarda temel yüzme teknikleri ile ilgili eğitimlere başlanıyor. Kursiyerlere öncelikli olarak serbest yüzme tekniği öğretiliyor. Bu teknik, temel yüzme teknikleri arasında en kolay ve hızlı öğrenilebilen teknik olarak biliniyor. Aynı zamanda diğer teknikler için temel oluşturduğu da biliniyor. Teknik öğrenim gruplarında dört farklı yüzme tekniğine odaklanılıyor. Her bir yüzme tekniği için kol ve bacak çalışmaları, koordinasyon çalışmaları ve nefes çalışmalarına yer veriliyor. Ek olarak; atlama ve çıkış çalışmalarına da odaklanılıyor.


Performans Yüzme ve Master Yüzme

Yüzme öğrenme sürecini tamamlayan ve teknik öğrenim gruplarında başarı gösteren kursiyerler eğitimlerine devam etmeyi seçebiliyorlar. Bu noktada kursiyerler yaş gruplarına göre performans ya da master yüzme gruplarına alınıyorlar. Performans yüzme gruplarında 9 – 10 yaştan başlayarak farklı yaş gruplarına yer veriliyor. Master yüzme gruplarında ise 25 yaş üzerindeki sporcular yer alıyor. Bu gruplarda verilen eğitimlerle sporcuların yarışlara ve milli takıma hazırlanması amaçlanıyor. Aynı zamanda burslardan yararlanmak gibi amaçlarla bu gruplarda eğitim alınabiliyor. Bu gruplardaki sporcular yüzme alanında kariyerlerini sürdürebiliyor.

Yüzme eğitimi aşamaları ve kurs süreçleri hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Ataşehir Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

127 görüntüleme

Comments


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page