top of page
Ataşehir Yüzme Kulübü

Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Yüzmenin faydaları saymakla bitmiyor. Yüzme hem kas gelişimi hem vücudun genel sağlığı için en önemli spor dalları arasında yer alıyor. Kimi zaman sağlık sorunlarının önlenmesinde ve hastalıkların tedavisinde yüzme sporundan yardım alınıyor. Aynı zamanda mental sağlığın korunması noktasında da yüzmenin önemli bir role sahip olduğu biliniyor. Kilo vermek ya da kilo kontrolü sağlayabilmek için de yüzme sporuna başvurulabiliyor. Yüzme sporu hemen herkese hitap eden spor dalları arasında bulunuyor. Uygun koşulların sağlanması halinde yüzme sporunu dört mevsim yapmak mümkün oluyor.

Peki; daha sağlıklı bir yaşam için ne sıklıkta yüzmek gerekiyor? Yüzme sporu hangi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde rol oynuyor? Yüzmeye başlamadan önce nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yüzmenin Faydaları: Hastalıkların Önlenmesinde ve Tedavisinde Yüzmenin Etkisi

Yüzme kas gelişimi için oldukça önemli bir spor olarak biliniyor. Kas ve eklem hastalıklarının önüne geçilmesinden ve tedavisinde yüzme sporundan yardım alınabiliyor. Yüzme sporunu düzenli olarak yapmak kalp rahatsızlıklarının ortaya çıkma olasılığını düşürüyor. Kalp sağlığının korunmasında etkin rol oynayan yüzme sporu; damar tıkanıklığı gibi sorunları önlemeye de yardımcı oluyor. Yüzme sporunun fizik tedavi amaçlı yapılması da söz konusu olabiliyor. Fizik tedavi için en etkili yollardan biri yüzme olarak kabul ediliyor.

Yüzme sporu kilo kontrolü için de önemli bir rol oynuyor. Sağlıklı ve kalıcı kilo verebilmek yüzmenin faydaları arasında sıralanıyor. Düzenli olarak yüzme sporu yapmak obezite gibi problemler karşısında da etkili oluyor. Yüzme sporuyla ilgilenen insanlarda ilerleyen yaşlarda obeziteyle karşılaşma olasılığı diğer insanlara göre daha düşük oluyor.

Yüzme mental sağlığın korunması noktasında da önemli bir yardımcı olarak görülüyor. Düzenli olarak yüzmek; stres, anksiyete, panik atak gibi problemlerle mücadelede etkin rol oynuyor. Aynı zamanda gün içerisinde yaşanan yorgunluğun en aza indirgenmesine yardımcı oluyor. Güne yüzerek başlamak gün içinde hem fiziksel hem de mental olarak daha sağlıklı hissetmeye yardımcı oluyor. Gün içerisinde enerji düşüklüğünden şikayet eden kişilerin yüzme sporunu düzenli olarak yapmaları tavsiye ediliyor.

Yüzmenin Faydaları: Yüzmeye Başlamadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm spor dallarında olduğu gibi yüzmeye başlamadan önce de kapsamlı bir doktor kontrolünden geçilmesi tavsiye ediliyor. Böylelikle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek mümkün olabiliyor. Böylelikle daha etkili bir antrenman takvimi hazırlamak da mümkün hale geliyor. Uzmanlar yüzme sporunun her gün değil; gün aşırı yapılmasının daha faydalı olduğunu dile getiriyor. Aynı zamanda antrenman sürelerinin 30 dakikanın üzerinde olması gerekiyor.

Yüzme, yorucu bir spor olarak biliniyor. 1 saatlik bir antrenman sırasında 200 – 400 kalori harcamak mümkün olabiliyor. Yüzmenin faydaları arasında kas ve eklemleri harekete geçirmesi ve güçlendirmesi de yer alıyor. Yüzme esnasında pek çok kas grubunun çalışması söz konusu oluyor. Omuz ve karın kasları, bacak kasları, kalça kasları, kol ve göğüs kasları bu kas grupları arasında sıralanıyor.

Bu noktada; her antrenman öncesinde ısınma hareketleri ile başlangıç yapmak önem taşıyor. Kasları ve vücudu antrenmana hazırlamak gerekiyor. Böylelikle daha verimli bir çalışma yapmak mümkün olabiliyor. Aynı zamanda olumsuz durumlarla karşılaşma ihtimali de düşüyor. Ek olarak; bir antrenör eşliğinde çalışmanın her zaman daha doğru sonuçlar vereceğini unutmamak gerekiyor.

Yüzmenin faydaları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Ataşehir Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs programlarında yer almak ve dersleri izlemek için kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Ataşehir Yüzme Kulübü hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz

49 görüntüleme

Kommentare


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page